Прокуратура хоче стягнути з санаторію «Гопри» 4,6 мільйона за порушення природоохоронного законодавства

08 Травня 2021, 13:22

Скадовська окружна прокуратура звернулася до Господарського суду Херсонської області про стягнення з Дочірнього підприємства «Санаторій «Гопри» 4,6 мільйона гривень в якості відшкодування за порушення природоохоронного законодавства.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на ухвалу від 26 квітня 2021 року.

За твердженням прокурора, ДП «Санаторій «Гопри» здійснюється видобуток ропи та грязі без оформлення дозвільних документів, чим заподіяно шкоду навколишньому природному середовищу.

Про це ж повідомляла і пресслужба прокуратури Херсонської області.

«Установлено, що підприємство добувало ропу та лікувальні грязі без оформлення дозволів, виданих уповноваженими на те органами у сфері охорони навколишнього природного середовища, та без лімітів, установлених Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України», — йдеться у повідомленні.

Підготовче засідання у справі призначено на 25 травня 2021 року.

Санаторій «Гопри» — один з найстаріших в Україні, він був заснований у 1889 році. Розташовується заклад у місті Гола Пристань біля озера Соляне.

Санаторій є дочірнім підприємством Приватного акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця».

7.08 % уставного фонду «Укрпрофоздоровниці» належать Фонду соціального страхування України, 92,92 % — Федерації професійних спілок України.