Проект USAID ERA організував розробку дорожньої карти розвитку туризму Приазов’я

20 Травня 2021, 19:32

Експерти туристичної галузі розробили дорожню карту розвитку туризму Приазов’я. Замовник цього документу Проект USAID ERA. Онлайн-презентацію роботи проведуть онлайн 27 травня.

“Працювати над створенням стратегії розвитку туризму Приазов’я — це велика честь й ще більша відповідальність. Як керівник групи авторів Дорожньої карти й як фахівець щиро вірю в туристичну перспективу Приазов’я.  Регіон знаходиться у несприятливих прикордонних умовах — Приазов’я межує з країноюагресором, а частина українського Приазов’я окупована Російською Федерацією. Саме тому регіон повинен стати успішним, мати випереджаючий темп розвитку”, – зазначив на сторінці події у Фейсбуці голова Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв.

За його словами, над цією дорожньою картою працювала потужна команда найкращих експертів з туризму, фахівців своєї справи.
Цей документ є посібником, аналітичним довідником і дорожньою картою з розвитку туризму для людей і організацій, які зацікавлені в успіхах Приазов’я.
Для участі в презентації “Приазов’я 2030: Дорожня карта розвитку туризму” зареєструйтесь в Zoom за посиланням:
https://us02web.zoom.us/…/reg…/WN_9uOkJmASQ3-qF593NTMptg
Також онлайн-трансляція буде вестись на сторінці події у Фейсбуці.
Презентацию проведуть автори дорожньої карти:
консультант Проекту USAID ERA, голова Асоціації Індустрії Гостинності України Олександр Лієв.
консультантка Проекту USAID ERA, доктор економічних наук, експертка розвитку туристичної індустрії та конкурентоспроможності територій, виконавча директорка Асоціації Індустрії Гостинності України Анна Романова.
консультант Проекту USAID ERA, кандидат наук держуправління, голова Ради Всеукраїнської федерації роботодавців в сфері туризму, експерт з питань розвитку громад і територій Тетяна Тимошенко.
керівник туристичного сектору Проєкту USAID ERA, експерт з кластерного розвитку туризму, міжнародний радник Європейського Банку Реконструкції та Розвитку Олександр Файнін.
консультант Проєкту USAID ERA, журналіст, редактор туристичних програм Українського Радіо, головний редактор Національного Туристичного порталу Zruchno. Travel, експерт з туристичних продуктів Андрій Тичина.
консультант Проекту USAID ERA, лікар, МВА, експерт з медичного та оздоровчого туризму, президент Всесвітньої Асоціації Медичного Туризму Global Healthcare Travel Council (GHTC), президент Української Асоціації Медичного Туризму Віолетта Янишевська.

Як повідомлялось, на замовлення проєкту USAID ERA команда Zruchno.Travel розробила туристичний бренд та айдентику Приазовського регіону, що об’єднує п’ять його ключових туристичних локацій: Генічеськ, Бердянськ, Кирилівка, Маріуполь, Мелітополь.

Працюючі над новим туристичним брендом Приазов’я, команда провела велику роботу з підготовки до створення туристичної айдентики. Було проведено аналітичне дослідження, 7 фокус-груп, консультації з майже 100 місцевими стейкхолдерами, розробка 3 концептів, доопрацювання обраного експертами варіанту, створення айдентики та правил її використання, виготовлення зразків рекламно-сувенірної продукції.

Туристична дестинація отримала слоган “Колоритне Приазов’я”, який стисло виражає характер та ціннісну пропозицію бренду, варіативність відпочинку та подорожей Приазов’ям.