Послів Польщі та Румунії ознайомили з потенціалом Херсонщини та запросили на інвестиційний форум

11 Травня 2021, 14:08

Постійний Представник Президента України в АР Крим Антон Кориневич запросив Надзвичайних та Повноважних Послів Польщі та Румунії, які наразі перебувають з візитом на Херсонщині, до участі в Міжнародному інвестиційному форумі “Південна стратегія розвитку”, що пройде з 10 по 11 червня на Арабатській Стрілці.

Про це постпред розповів під час зустрічі з представниками Посольсьтв в обласній адміністрації.

Постпред акцентував, що форум стане головною регіональною бізнес-подією, присвяченою актуальним питанням економічного розвитку країни.

11 равня на Херсонщині з візитом перебувають Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі та Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану.

У Херсоні провели спільну зустріч послів Польщі та Румунії з представниками облдержадміністрації, облради та Представництва Президента України в АР Крим. Під час зустрічі відбулася презентація інвестиційного потенціалу Херсонщини.

За інформацією Крим.Реалії Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький і посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану планують 11 травня відвідати адмінкордон між окупованим Кримом і Херсонською областю в межах підготовки до саміту “Кримська платформа”. Посли ознайомляться з ситуацією в пунктах пропуску на адміністративній лінії з тимчасово окупованим півостровом: “Каланчак” і “Чаплинка”. Потім відбудеться зустріч з представниками кримських татар і вимушеними переселенцями з Криму.

Як повідомлялось, 10-11 червня у Генічеському районі Херсонщини, що межує з тимчасово окупованим Кримом, відбудеться перший Міжнародний інвестиційний форум “Південна стратегія розвитку”. Форум об’єднає представників уряду, місцевого самоврядування, бізнесу та інвесторів за 14 км від Криму, щоб сформувати бачення реінтеграції Півдня та створити стратегію його розвитку.

На форумі будуть представлені результати спільної роботи очільників Херсонської, Миколаївської та Одеської областей, які підписали відповідний меморандум із запровадження нових підходів у розвитку аграрної, туристичної та промислової галузей.