Новотроїцька громада пройшла відбір до навчальної програми ULEAD з Європою

16 Травня 2021, 21:30

Чотири громади Херсонської області відібрано для участі у навчальній програмі ULEAD з Європою / ULEAD with Europe «Кроки для спеціалістів» на тему «Просторове планування та управління природними ресурсами». Серед обраних і Новотроїцька громада Генічеського району.

Про це повідомили на сторінці ULEAD з Європою в Херсонській області у Фейсбуці.

З херсонської області були відібрані наступні громади: Виноградівська, Музиківська, Великоолександрівська і Новотроїцька.
Упродовж травня-червня 2021 року відібрані громади візьмуть участь у навчальній програмі, що складатиметься з семінарів на такі теми:
  • Принципи просторового планування.
  • Просторове планування в Україні.
  • Просторове планування в територіальних громадах.
  • Виклики просторового планування.
  • Земля та інші природні ресурси в територіальних громадах.

ULEAD з Європою / ULEAD with Europe – це програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку.

Як повідомлялось, програма «U-LEAD з Європою» оголосила Ініціативу з проєктів муніципального партнерства для виявлення та сприяння розробці проєктів місцевого розвитку регіонального значення, які можуть бути подані на фінансування до як національних, так і міжнародних фінансових установ.

Таврійська, Хрестівська, Генічеська територіальні громади Херсонської області отримають підтримку програми «U-LEAD з Європою» у формуванні спроможної мережі первинної медичної допомоги, а Бериславська і Горностаївська – у формуванні спроможної освітньої мережі.