На Херсонщині відпрацювали протидію терористам (відео)

21 Травня 2021, 19:09

Підриви мосту, ділянки газопроводу та Каховської ГЕС, адміністративних будівель місцевої влади. Такі диверсії, за легендою навчань, планували вчинити терористи на Херсонщині. Протидію ним відпрацювали під час  масштабних тактико-спеціальних навчань силовиків на території Каховського та Скадовського районів.

Про це повідомили в поліції Херсонської області.

Задля запобігання скоєнню терористами запланованих диверсій в будівлі міськвиконкому Нової Каховки була розгорнута робота антитерористичного штабу під керуванням керівництва правоохоронних органів. Негайно були заблоковані підходи та під’їзди до стратегічних об’єктів. В ході ретельного огляду та перевірки даних об’єктів біля кількох із них були виявлені вибухові пристрої, які були знешкоджені спеціалістами-вибухотехніками обласного главку поліції.

Працівники поліції ретельно перевіряли транспортні засоби та підозрілих громадян, патрулювали територію населених пунктів та забезпечували публічний порядок. Вжитими заходами на в’їзді до Нової Каховки та поблизу смт Каланчак були виявлені троє громадян, які й виявилися терористами. В ході проведення з ними слідчо-оперативних дій, затримані розповіли правоохоронцям свої задачі та склад диверсійної групи, до якої входила, як виявилося, й жінка. Її розшукали та затримали останньою, коли вона намагалася за підробленим посвідченням працівника місцевої влади потрапити з вибухівкою в будівлю Новокаховського суду.
За словами заступника начальника поліції Херсонщини Дениса Захарченко, в ході навчань правоохоронці відпрацювали алгоритм спільних дій та виконання завдань із забезпечення публічної безпеки та порядку під час виникнення терористичної загрози.
Участь у тактико-спеціальних антитерористичних навчаннях, організованих обласним управлінням СБУ на території Каховського та Скадовського районів , також взяли працівники обласного главку та територіальних підрозділів поліції, управління патрульної поліції, судової охорони, державної служби з надзвичайних ситуацій, військовослужбовці Національної гвардії, держприкордонслужби та збройних сил України, представники цивільного захисту та органів місцевої влади. Навчання проходили в умовах максимально наближених до реальних.
Як повідомлялось,  20 травня у Новій Каховці розпочався VІІ Таврійський Туристичний Конгрес.

Нещодавно в Херсоні, за координації СБУ та Представництва Президента України в АР Крим, відбувся оперативно-штабний збір. Він був присвячений безпековій ситуації на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим.