На Херсонщині стартував туристичний конгрес

20 Травня 2021, 14:00

20 травня у Новій Каховці розпочався VІІ Таврійський Туристичний Конгрес для обговорення актуальних питань співробітництва і розвитку туристичної галузі регіону. 

фото: ХОДА

Як повідомляє сайт ІРС-Генічеськ, на конгресі беруть участь представники органів державної влади, місцевого самоврядування, територіальних громад, засобів масової інформації, туристичного бізнесу, активні громадські діячі та організації.

фото: ХОДА

“Херсонщина володіє неймовірними природними багатствами, які зачаровують своєю красою та надихають на подорожі. Тому сьогоднішній діалог має стати дієвим інструментом для налагодження партнерства та обміну успішним досвідом”, – зазначив у своєму виступі перед учасниками конгресу заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко.

фото: Фейсбук-сторінка Олександр Файнін

Спікерами на конгресі виступатимуть футурологи й спеціалісти туризму та економіки в Україні: Мар’яна Олеськів, Дмитро Нальотов, Олександр Файнін, Андрій Длігач, Олександр Лієв, Анна Романова, Ігор Лепьошкін.

У програмі конгресу практичний тренінг з кластерної моделі розвитку туризму, роад-шоу – екскурсії Новою Каховкою, тури правобережною та лівобережною Херсонщиною.

фото: Фейсбук-сторінка Віктор Плохушко

Соорганізаторами події  виступають Херсонська обласна державна адміністрація, Новокаховська міська рада, ГО “Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад”.

Як повідомлялось, керівник Агенції регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад Павло Ярмій розповідав, що на конгресі очікується підписання меморандумів про співпрацю між декількома територіальними громадами з розвитку туристичного кластеру “Соляна дорога”.