На Херсонщині проведуть VІІ Таврійський туристичний конгрес (відео)

12 Травня 2021, 13:21

20-22 травня в Херсонській області проходитиме VІІ Таврійський Туристичний Конгрес, на якому очікується підписання меморандумів про співпрацю між декількома територіальними громадами з розвитку туристичного кластеру “Соляна дорога”.

Про це розповів керівник Агенції регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад Павло Ярмій під час онлайн-конференції медіа-центру ІРС-Генічеськ.

“Ми маємо співпрацювати у створенні якісного туристичного продукту, допомагати один одному, промоціювати один одного”, – зазначив він.

Зокрема, заплановане підписання меморандуму між Генічеською та Новокаховською міськими територіальними громадами з розвитку туристичного кластеру “Соляна дорога”. Також будуть підписані кілька меморандумів між територіальними громадами про участь у цьому проекті. Зокрема, це такі громади, як: Присиваська, Хрестівська, Зеленопідська, Бериславська, Милівська, Таврійська, Чаплинська, Скадовська.

Спікерами на конгресі виступатимуть футурологи й спеціалісти туризму та економіки в Україні: Мар’яна Олеськів, Дмитро Нальотов, Олександр Файнін, Андрій Длігач, Олександр Лієв, Анна Романова, Ігор Лепьошкін.

У програмі конгресу практичний тренінг з кластерної моделі розвитку туризму, роад-шоу – екскурсії Новою Каховкою, тури правобережною та лівобережною Херсонщиною.

Ознайомитися з детальнішою інформацією про запланований захід можна на сторінці події у Фейсбуці за посиланням або на сайті конгресу.

У конгресі візьмуть участь представники органів державної влади, місцевого самоврядування, територіальних громад, туристичного бізнесу (туристичні оператори, готельєри, ресторатори), активні громадські діячі та організації для обговорення актуальних питань міжрегіонального співробітництва щодо розвитку туристичної галузі регіону.

Соорганізатори події:
Херсонська обласна державна адміністрація,
Новокаховська міська рада,
ГО “Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад”.

Як повідомлялось, у червні в Херсонскій оласті планують провести Перший інвестиційний форум «Південна стратегія розвитку».