На Форумі «Південна стратегія розвитку» обговорять будівництво нового газопроводу

31 Травня 2021, 14:42

На Форумі «Південна стратегія розвитку» розглядатимуть питання тепла на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом. Одна з секцій Форуму присвячена газопроводу «Асканія-Нова-Арабатська Стрілка» та з’єднання його з газовим родовищем «Стрілкове».

Про це йдеться у програмі Форуму, розміщеній на офіційному сайті події.

За інформацією організаторів, генеральна директорка Акціонерного товариства «Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» Світлана Нєжнова стане спікеркою форуму «Південна стратегія розвитку».

 Товариство належить до газової та нафтопереробної галузі економіки України та спрямоване на забезпечення підвищення рівня енергетичної безпеки держави. Основне стратегічне завдання «Чорноморнафтогаз» сьогодні — експлуатація Стрілкового газового родовища. Для цього Херсонська обласна державна адміністрація вже розробила проєкт будівництва газопроводу «Асканія-Нова-Генічеськ», що призведе до збільшення обсягів видобутку газу й створення великих абонентів газу на шляху від Арабатської Стрілки до Асканії-Нова.
На форумі презентуватимуть проєкт ”Енергонезалежність Приазов’я”.
Внаслідок тимчасової окупації Криму Стрілкове газове родовище було відрізане від газотранспортної системи України. Враховуючи неможливість зупиняти видобуток газу, в неопалювальний сезон його надлишки просто спалювали у повітря, а під час опалювального сезону у мешканців виникав його дефіцит.
Проєкт ”Енергонезалежність Приазов’я” розв’яже цю проблему. Буде прокладено новий газопровід Генічеськ-Новоолексіївка-Асканія-Нова який з’єднає Стрілкове родовище з ГТС України, чим підвищить енергетичну безпеку в регіоні.