Херсонські поліцейські вилучили у двох місцевих мешканців гранату, обріз та саджанці коноплі

08 Травня 2021, 12:21

Поліцейські отримали інформацію про те, що один мешканців села Роздольне зберігає вдома зброю та боєприпаси, а інший коноплю. Під час проведення перевірки інформація підтвердилась.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

“У домоволодіннях підозрюваних провели санкціоновані обшуки, в результаті яких у 37-річного чоловіка виявили та вилучили обріз рушниці, корпус гранати РГД – 5 та запал до неї, а в будинку 35-річного чоловіка поліцейські виявили 23 саджанці, схожі на коноплю, які росли у горщиках”, – розповів начальник територіального підрозділу поліції міста Каховка Віктор Попов.
Вилучені предмети та рослини направлені на експертне дослідження. За вказаними фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 ККУ «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» та ч.1 ст.310 ККУ «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель». Триває досудове розслідування.
Так, поліцейські Скадовського районного відділу поліції отримали інформацію, що мешканець села Новософіївка вирощує в своїх теплицях заборонені наркомісткі рослини. Під час перевірки інформація підтвердилась.

За словами начальника Скадовського районного відділу поліції Олександра Рогожина, в ході санкціонованого обшуку у домоволодінні 28-річного чоловіка поліцейські вилучили близько 6500 кущів коноплі, які росли у трьох теплицях. Вилучені рослини направлені на експертне дослідження. Правопорушника затримали в порядку ст.208 КПК України.
За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.