Херсонська область стане темою засідання РНБО

15 Травня 2021, 11:41

У Раді з нацбезпеки і оборони готують засідання щодо прикордонних областей – це Херсонська, Одеська та Миколаївська області.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов у програмі “Свобода слова Савіка Шустера”, інформує “Новий Візит”.

“Те, що стосується питання тих областей, де ми були спільно з президентом були – Херсонська, Одеська, Миколаївська область, – зараз робоча група Ради з нацбезпеки і оборони безпосередньо знаходиться на території цих областей. Вони готують це засідання. Засідання відбудеться найближчим часом. Я думаю, що через два тижні, якщо президент затвердить той порядок денний, – це засідання відбудеться“, – зазначив Данілов.

Як повідомлялось, нещодавно в Херсоні, за координації СБУ та Представництва Президента України в АР Крим, відбувся оперативно-штабний збір. Він був присвячений безпековій ситуації на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим. Була перевірена готовність України до практичних дій у випадку поширення збройної агресії РФ. Зокрема, щодо можливого нападу РФ вглиб суверенної території України.

Під час робочої поїздки 27 квітня на Херсонщину президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації на адміністративній межі з окупованим Кримом, а також у Херсонській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській та Донецькій областях. За результатами наради Зеленський доручив секретареві РНБО підготувати найближчим часом засідання Ради національної безпеки і оборони.