Генічеській громаді потрібні дороги, системи водопостачання та водовідведення, – Олександр Тулупов (відео)

15 Травня 2021, 15:41

Олександр Тулупов

У Генічеській громаді прагнуть залучити інвесторів для реалізації проєктів з будівництва набережної, доріг між населеними пунктами громади, систем водопостачання і водовідведення.

Про очікування від проведення на території Генічеського району інвестиційного Форуму «Південна стратегія розвитку» розповів голова Генічеської міської територіальної громади Олександр Тулупов.

«У нас дуже багато проєктів. Наприклад, набережна: коштує виготовлення усієї набережної 114 мільйонів. Також у нас нема доріг. Ми бачимо, зараз будуються дороги. І між нашими населеними пунктами також потрібні дороги. Це великі кошти.

Також ми розраховуємо, що звернуть увагу на наше водопостачання і водовідведення. У нас є проєктно-кошторисна документація у Новоолексіївці – на водовідведення та водопостачання. Також потребує водовідведення на Арабатській Стрілці.

Це дуже коштовні великі проєкти, але в нас не вистачає коштів, в нашій громаді.

Ми знаємо, що є багато проєктів щодо будівництва житла, в нас є проєкт щодо будівництва житла лікарям. Також у нас виділена земельна ділянка під будівництво багатоповерхових будинків.

Тобто проєктів дуже багато і для розвитку їх потрібно реалізовувати. Але ж ми у 14-му році опинилися на межі з окупованим Кримом. І саме в 16-му році, Ви дійсно правильно сказали, я був у Верховній раді України і казав про те, що потрібно забезпечувати такі регіони, як наш, і роботою, і будівництвом житла. Повинні тоді були будуватися ЦНАПи, ми повинні були робити усе для того, щоб люди, які мешкають у Криму, приїзджаючи сюди, бачили, що є розвиток. І саме сьогодні, ми вже бачимо, що будуються дороги, ми дуже вдячні нашому президенту.

І ми сподіваємось, що на цей форум приїде дуже багато інвесторів, людей, які можуть допомогти нам у розвитку нашої територіальної громади.

Також заплановано прибуття десь 168 голів громад, які вже черговий раз обираються, саме їхній досвід може бути корисний і нам.

Тобто ми очікуємо інвестицій, ми очікуємо великого будівництва, ми очікуємо розвитку нашої громади», – зазначив Олександр Тулупов.

Також голова громади поділився сподіванням, що форум відвідає і президент України Володимир Зеленський.

Як повідомлялось, Форум «Південна стратегія розвитку» має пройти 10-11 червня на півдні Херсонщини: спочатку – у селищі Новотроїцьке, а на другий день – у Стрілковому, на Арабатській стрілці.

Детальніше у сюжеті Центру журналістських розслідувань:

Форум збере урядовців п’яти міністерств, представників адміністрацій та об’єднаних громад чотирьох південних областей – Херсонської, Миколаївської, Одеської та Запорізької, та інвесторів – іноземних і вітчизняних.