Форум «Південна стратегія розвитку» на адмінмежі з Кримом: проекти, ідеї і кримський інтерес (відео)

12 Травня 2021, 10:48

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська), випуск від 11 травня 2021 року.

У цьому випуску детальна розповідь про майбутню, але вже як зараз зрозуміло, дуже амбітну і можливо – історичну подію. Єдиний щит Півдня. Енергонезалежність Приазов’я. Єдиний туристичний простір. Будівництво нових заводів, доріг і розвиток зрошення Степу. Індустріальний парк Скадовська.

Все це – проекти, які будуть презентовані на Першому інвестиційному форумі «Південна стратегія розвитку», який відбудеться 10-11 червня на півдні Херсонщини. Через кожен з цих проектів червоною ниткою проходить тема тимчасово окупованого Криму, Кримської платформи і деокупації півострова та реінтеграції наших громадян.

Детально про форум, який відбудеться уже за місяць за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), – в сюжеті херсонських кореспондентів ЦЖР: «Південна Стратегія розвитку: проекти і сподівання».

Організаторами форуму «Південна Стратегія розвитку», окрім обласних адміністрацій чотирьох областей, п’яти міністерств, представництва президента в АРК, є також засновники громадської організації з такою ж назвою, яка була заснована трьома херсонцями, які власне, і адмініструють на сьогодні заходи, пов’язані з форумом.

На зв’язку зі студією – Дмитро РОЙ, донедавна – чиновник Херсонської облради, а нині – співзасновник ГО «Південна стратегія розвитку» і заступник голови оргкомітету форуму. Він розповість, як виникла ініціатива проведення форуму, які інвестори вже підтвердили свою участь у ньому та яке місце Криму у цьому форумі.

***

Завершуємо випуск традиційним відеоблогом від журналістів Кримського ЦЖР. Микита Панасенко розкаже про чергову злодійську історію: як російські компанії заробляли на псевдореставрації Великих мітрідатських сходів в окупованій Керчі і яких артефактів, ними знищеними, ми вже ніколи не відтворимо. А от за ниткою, що веде до німецьких коренів компанії, що незаконно реставрує пам’ятку культурної спадщини України, ЦЖР слідкує.