Дипломатичні представники Естонії побували на адмінмежі з Кримом

12 Травня 2021, 18:27

12 травня дипломатичні представники Естонії на чолі з Надзвичайним та Повноваженим Послом Естонської Республіки в Україні Каймо Кууско з постійним Представником Президента України в АР Крим Антоном Кориневичем із робочим візитом перебували на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.

Про це повідомили в Херсонському прикордонному загоні Держприкордонслужби.

У супроводі начальника штаба Херсонського прикордонного загону підполковника Владислава Кобилякова, дипломатичні представники та Посол відвідали КПВВ «Каланчак». Там вони мали змогу ознайомитися з інфраструктурою КПВВ, порядком здійснення прикордонного контролю осіб, ознайомилися з порядком функціонування КПВВ, умовами пропуску громадян через адмінмежу та роботою прикордонників в період дії карантинних заходів, умовами несення служби військовослужбовцями та мали змогу пройти шлях, який долають громадяни під час перетину адмінмежі.

Того ж дня, дипломатичні представники Естонії оговорили з представниками оласної адміністрації майбутні напрями співпраці у багатьох сферах економіки та кібербезпеки.

«Естонія зацікавлена у розвитку двосторонньої співпраці з Україною у сфері кібербезпеки. Також гарантуємо, що на всіх платформах, де буде брати участь наша країна, ми обов’язково нагадуватимемо і розповідатимемо Європі і світу про ситуацію в Україні», – зазначив під час зустрічі Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Каймо Кууск.

У свою чергу голова Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир запросив дипломатів з Естонії відвідати Херсонщину ще раз влітку, адже 10 – 11 червня 2021 року на Арабатській Стрілці відбудеться Міжнародний інвестиційний форум «Південна стратегія розвитку», який стане головною регіональною подією, присвяченою актуальним питанням економічного розвитку країни.