До КПВВ “Чонгар” на адмінмежі з Кримом хочуть запустити електробуси

12 Травня 2021, 16:08

У Генічеській громаді хочуть запустити електробуси, які б перевозили українців з адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.

Відповідний проєкт “Генічеські електробуси” презентуватимуть на Першому інвестиційному форумі «Південна стратегія розвитку», який відбудеться 10-11 червня на півдні Херсонщини.

“Генічеські електробуси”  –  це важливий проєкт для розвитку місцевої інфраструктури та збереження екології. Його мета – забезпечення належного перевезення туристів, які відвідують курорти Генічеського району, та громадян України, які щодня перетинають кордон із тимчасово окупованим Кримом”, – йдеться в описі проєкту.

Електробусами планують перевозити туристів і місцевих жителів від залізничного вокзалу станції Новоолексіївка через місто Генічеськ до курортів Генічеська Гірка, Щасливцеве, Стрілкове на Арабатській стрілці (зон відпочинку на березі Азовського моря та затоки Сиваш).

Також цим проєктом прагнуть забезпечити курсування електробусів за маршрутом «Станція Новоолексіївка – КПВВ «Чонгар», що дозволить громадянам України користуватися легальним транспортом.

Детально про Перший інвестиційний форум «Південна стратегія розвитку», який відбудеться в червні поточного року за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), – в сюжеті херсонських кореспондентів Центру журналістських розслідувань: «Південна Стратегія розвитку: проекти і сподівання»: