Депутат міськради вважає, що у Генічеській громаді хочуть зробити перший крок до скорочення шкіл

24 Травня 2021, 16:52

На сесію Генічеської міськради, яка відбудеться 27 травня, планується винести питання “Про затвердження Порядку проведення конкурсу на визначення опорного закладу освіти”.

Про це повідомляє “Новий Візит” з посиланням на проєкти рішень.

У виданні зазначають, що опорні школі створюються в рамках децентралізації і покликані об’єднати заклади середньої освіти із малою наповнюваністю, які не можуть забезпечити належної якості навчання. Для опорних ЗСО маленькі школи мають стати філіями.

Депутат міськради Сергій Мухін застеріг керівництво громади і своїх колег депутатів від такого кроку. Він вважає, що даний проєкт – перший крок до скорочення шкіл на території Генічеської громади. Таку думку депутат висловив у коментарі в медіа-центрі IPC Генічеськ.

“Звертаю увагу, що всі політичні партії під час місцевих виборів обіцяли, що будуть боротися за збереження шкіл у кожному населеному пункті. Але “оптимізація” вже починається“, – зазначив Сергій Мухін.

Як повідомлялось, 21 травня на позачерговій сесії Генічеської міської ради розглядали питання, яке стосувалося піску на Арабатській Стрілці. Депутати не підтримали рішення, що передбачало переміщення піску в селі Стрілкове.