Більше тисячі херсонських поліцейських забезпечуватимуть охорону публічного порядку під час свят

01 Травня 2021, 14:56

На Херсонщині під час святкування Великодня та дня праці охорону публічного порядку та безпеку громадян забезпечуватимуть понад 1000 правоохоронців.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

В рамках святкування Великодня та Дня праці очікується, що 300 храмів та інших культових споруд, де відбудуться богослужіння, відвідають понад 30 тисяч жителів і гостей Херсонщини. До початку заходів території будуть обстежені спеціалістами-вибухотехніками та працівниками кінологічної служби обласного главку поліції.
Охорону публічного порядку та безпеку громадян в місцях проведення богослужінь будуть здійснювати близько 600 поліцейських. Також 376 поліцейських і 63 військовослужбовці в/ч 3056 Національної гвардії України патрулюватимуть вулиці населених пунктів та в місцях масового перебування громадян.
Правоохоронці не допустять скупчення людей та будуть пояснювати вірянам, що задля їхньої безпеки не можна збиратись натовпом. Тож поліція просить з розумінням поставитись до вимушених тимчасових обмежень, не створювати конфліктних ситуацій біля храмів та не перешкоджати співробітникам поліції виконувати їх професійні обов’язки.
Раніше начальник поліції Херсонщини Олександр Проскудін звернувся до жителів області щодо заходів безпеки на Великодні свята.
“Запевняю, що під час Великодніх богослужінь та поминальних днів поліція буде забезпечувати правопорядок і стежити за дотриманням карантинних обмежень поблизу храмів та кладовищ. Ми будемо негайно реагувати на агресивні дії, грубу відмову одягнути маску та недотримання соціальної дистанції. До порушників будуть вживатися заходи адміністративного впливу”, – попередив правоохоронець.

Нагадаємо, в цьому році на свято Воскресіння Христове українці отримають чотириденний вікенд.

Свято Великодня у 2021 році у православних вірян припадає на 2 травня, а 1 травня в Україні відзначають Міжнародний день праці. Обидва свята є державними і випали на вихідні дні.

Згідно зі статтею 67 КЗпП, у разі, коли офіційне свято збігається з вихідним, вихідний день переноситься на наступний після святкового.

Таким чином, українці отримають 4 вихідних – з 1 по 4 травня (вихідний суботи, на який потрапляє Міжнародний день праці, переноситься на понеділок 3 травня, а вихідний неділі, на який випадає Великдень – на вівторок 4 травня).