35-річний генічанин вирощував коноплі у горщиках: виростали заввишки до метра

12 Травня 2021, 18:08

Під час проведення санкціонованого обшуку на території домоволодіння 35-річного жителя міста Генічеськ працівники поліції спільно з прикордонниками виявили насадження нарковмісних рослин з ознаками культивації та поливу.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

“В результаті вжитих спільних заходів незаконний посів було ліквідовано. Зразки рослин направлено на експертизу”, – зазначив начальник кримінальної поліції Генічеського районного відділу поліції Євгеній Басов.

Наркоаграрій виявився із «досвідом» – він раніше судимий за наркозлочини. За результатами обшуку на подвір’ї чоловіка правоохоронці вилучили 29 кущів конопель. Рослини заввишки до метра чоловік вирощував у горщиках. А саджанці висадив у ґрунт, огородивши рослини сіткою від шкідників та можливих пошкоджень.
Наразі правоохоронці перевіряють зв’язки чоловіка та його можливу причетність до збуту наркотиків. Відкрите кримінальне провадження за ст.310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.
Як повідомлялось, нещодавно силовики провели оперативно-профілактичне відпрацювання Генічеського району. Під час заходів правоохоронці виявили незаконний посів кущів конопель у двох теплицях приватного домоволодіння, виявили дві гранати РГД-5 із запалами.