Велосипедний шлях на Арабатську Стрілку допоможе розвитку малого бізнесу, – міськрада

17 Травня 2021, 15:34

Реалізація проєкту зі створення пішохідного та велосипедного шляху, який би проходив уздовж узбережжя Азовського моря від Генічеська до села Стрілкове на Арабатській Стрілці, сприятиме розвитку малого бізнесу. Відповідний проєкт “Арабатський шлях” було подано від Генічеської міської територіальної громади на конкурс «Наша громада».

Таку думку висловила начальник відділу туризму та підприємницької діяльності виконкому Генічеської міської ради Тетяна Большакова під час онлайн-конференції медіа-центру IPC-Генічеськ.

“Для малого бізнесу це суперможливості. На цьому шляху має бути розвинена туристична інфраструктура. Для місцевих підприємців це нові шанси, нові можливості для розвитку, і досить великі. Тому місцеві жителі більше за інших мають бути заінтересовані у реалізації цього проєкту”, – наголосила Тетяна Большакова.

Спеціалісти виконкому Генічеської міськради впевнені: на цей проєкт зараз не можуть виділити бюджетні кошти, тому його втілення напряму залежить від підтримки жителів на конкурсі «Наша громада», адже переможці отримають грошові призи у розмірі 500 тис. грн на втілення проєкту.

Детальніше про проєкт “Арабатський шлях” читайте за посиланням. 

На конкурс було подано 283 заявки зі всієї України, від Херсонщини на конкурс подали 13 проєктів.

У фінал пройдуть 13 громад, проєкти яких отримають найбільшу підтримку за результатами інтернет-голосування. Ще 13 громад-фіналістів, обере експертне журі.

Інтернет-голосування проходить до 31 травня 23:59 на сайті otg.fakty.com.ua. Для того, щоб проголосувати необхідно зареєструватися на сайті через електронну пошту або свій акаунт у Facebook, перейти на сторінку вибраного проєкту і натиснути кнопку «Проголосувати».

Як зазначили організатори конкурсу, результат громади залежить від активності місцевих жителів, вміння згуртуватися та загітувати людей голосувати за проєкт.

Конкурс «Наша громада», який організували телеканали ICTV та СТБ разом з Українським кризовим медіа-центром у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Головна його мета − підтримати активні та дієві громади, розповісти на національному рівні про місцеві досягнення і зміни у селах та малих містах, показати успішні ініціативи та фінансово підтримати обрану громаду у реалізації проєкту. Детальніше про конкурс за посиланням.