Правоохоронці відпрацьовують Генічеський район для попередження спроб дестабілізації обстановки

09 Травня 2021, 10:21

Під час комплексного відпрацювання Генічеського району правоохоронці у складі піших та авто патрулів слідкують за правопорядком. Місцевих жителів і гостей регіону закликають з порозумінням поставитися до превентивних поліцейських заходів.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Херсонщини.

Правоохоронці зазначають, що такі заходи направлені на стабілізацію оперативної обстановки, вилучення із незаконного обігу заборонених предметів, попередження порушень публічного порядку, а також інших протиправних дій, які можуть дестабілізувати ситуацію на території району.

Комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання розпочалось з 8 травня за ініціативи начальника поліції області Олександра Прокудіна.
Крім особового складу Генічеського районного відділу поліції до відпрацювання задіяні співробітники управління превентивної діяльності обласного главку поліції, бійці спецпідрозділу «КОРД», працівники СБУ, нацгвардії та прикордонної служби.
Наприкінці минулого місяця в Херсоні під час практичних занять за темою «Ведення бойових дій у місті» були відпрацьовані питання блокування та штурм будинку, що захоплений терористами, надання первинної медичної допомоги та евакуація пораненого. Такі заняття проводили військовослужбовці десантно-штурмового підрозділу угруповання військ, яке підпорядковане Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України.