З початку карантину більше 30 тисяч херсонців отримали продуктові набори завдяки онлайн-сервісу

13 Травня 2021, 15:36

З початку введення карантинних заходів завдяки онлайн-сервісу «Допомога поруч» в Херсонській області понад 30,6 тис. одиноких, одиноко проживаючих громадян та  осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах, отримали продуктові набори від соціально відповідального бізнесу, громадських організацій, інших благодійників.

Про це йдеться у даних Управління внутрішньої та інформаційної політики обласної адміністрації.

Для виявлення потреб незахищених верств населення працює інформаційна платформа «Допомога поруч», де щоденно оновлюються дані, а  також «гаряча» телефонна лінія Департаменту соціального розвитку ОДА (0552) 26 16 17.

Детальніше про користування сервісом «Допомога поруч», як допомогти або отримати допомогу, читайте за посиланням.

Сервіс «Допомога поруч» – це соціальний проект створений для надання адресної допомоги вразливим категоріям населення. Проект об’єднує зусилля благодійних та громадських організацій, бізнесу, волонтерів, небайдужих громадян, органів державної влади та місцевого самоврядування з виявлення потреб людей через «гарячі» телефонні лінії, звернення та надання їм необхідної допомоги.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів планує продовжити адаптивний карантин в Україні до серпня. Поки що адаптивний карантин в країні діє до 30 червня.

Нагадаємо:

  • 17 лютого 2021 року Кабмін схвалив постанову про встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 квітня, встановлено 4 рівня епіднебезпеки та показники їх визначення.
  • 21 квітня 2021 року Кабінет міністрів продовжив до 30 червня режим надзвичайно ситуації в Україні через пандемію коронавірусної інфекції.