У Херсонській області збудували 6 кисневих станцій

07 Травня 2021, 17:14

На початку травня у Каховській міській та Скадовській районній лікарнях ввели в експлуатацію сучасні кисневі станції. Днями й в Олешках відбувся тестовий запуск станції, яка повноцінно запрацює вже наступного тижня. Загалом на Херсонщині тепер 6 кисневих станцій, з яких п’ять вже працюють. 

Як повідомили в ХОДА, станція у Скадовській лікарні забезпечить весь медичний заклад киснем. Він буде постачатись мережею від кисневої станції до основних корпусів. Це полегшить надання медичної допомоги хворим на COVІD-19 терапевтичного, хірургічного, інфекційного відділень та пологового будинку.

Скадовська центральна районна лікарня використовує до 40 балонів кисню на добу, залежно від потреб пацієнтів. Балони із киснем постачаються шляхом автомобільного транспортування. Тому, як зазначили в керівництві обласної адміністрації, і було прийнято рішення щодо будівництва на території лікарні мережі централізованого киснепостачання.

Також з минулого тижня кисневу станцію запустили в Каховській міській лікарні, що дозволить заощаджувати кошти на закупівлі медичного кисню. Медичний заклад має 115 ліжок для хворих на COVID-19, з підведеною мережею подачі кисню.

Згідно з офіційними даними, за останній тиждень в Херсонській області виявили 623 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Одужало 446 людей, 30 людей померли.

Тож наразі в області  31 916 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус.

З них:

  •  25 537 людей побороли недуг;
  • 5384 людини інфіковані COVID-19;
  • 995 людей померли.