У селищі Асканія-Нова планують збудувати туристичний квартал

13 Травня 2021, 11:13

В Асканійській громаді розробили проєкт, який створить розвинену туристичну інфраструктуру селища, та передбачає будівництво туристичного кварталу: готелю міжнародного рівня, маленьких містечкових магазинчиків, пивоварню, ресторан, винний та пивний бари, кіноконцертний зал, центр інноваційних досліджень.

Відповідний проєкт планують представити наступного місяця на інвестиційному Форумі «Стратегія розвитку Півдня».

“Національний парк «Асканія-Нова» є найбільш відвідуваною туристично-екскурсійною локацією Півдня України, однак місцева громада не отримує майже жодних надходжень до бюджету з туристичної сфери.
Відсутність туристичного маршруту через місто, застаріла готельна та ресторанна інфраструктура та неврегульований продаж сувенірної продукції лише поглиблюють цю проблему”, – йдеться в описі проєкту Архітектурна перлина «Асканія–Нова».

Форум «Стратегія розвитку Півдня» має пройти 10-11 червня на півдні Херсонщини: спочатку – у селищі Новотроїцьке, а на другий день – у Стрілковому, на Арабатській стрілці. Форум збере урядовців п’яти міністерств, представників адміністрацій та об’єднаних громад чотирьох південних областей – Херсонської, Миколаївської, Одеської та Запорізької, та інвесторів – іноземних і вітчизняних.

Детальніше про форум у сюжеті Центру журналістських розслідувань:

Як повідомлялось, минулого року, в управлінні туризму та курортів Херсонської облдержадміністрації, спираючись на дані одного з українських операторів, повідомили, що протягом року Херсонщину відвідало понад 3,7 мільйонів туристів.

Біосферний заповідник «Асканія Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейна став найпопулярнішим серед українців місцем для відвідування у 2020 році. Надзвичайний ажіотаж тут спостерігався у вихідні, а графік відвідувань туристичної локації був розписаний на декілька місяців вперед. Загалом «Асканію Нову» відвідали понад 97,5 тисяч туристів – найбільше за останні 5 років.