ХОДА повинна забезпечити цілодобове тестування на COVID-19 на адмінмежі з Кримом, – представник омбудсмена (відео)

18 Травня 2021, 20:26

Ірина Верігіна, Фото: facebook.com/IPC.Kherson

Представник Уповноваженого з дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Ірина Верігіна провела чергову перевірку пункту експрес-тестування на COVID-19 у сервісній зоні КПВВ «Чонгар» на адмінмежі з Кримом.

Під час онлайн-конференції медіа-центру IPC-Генічеськ Ірина Верігіна поділилась висновками, що ситуація з експрес-тестуванням у КПВВ «Чонгар» змінюється на краще. Вона відзначила, що тепер і в режимній, і у сервісній зоні контрольного пункту є відповідні таблички, які вказують на пункт тестування, але його цілодобова робота досі не налагоджена.

«Ми б хотіли, щоб люди могли реалізувати своє право не тільки до 16-ї години, а цілодобово. Тому ми відправимо акт реагування до обласної адміністрації, щоб вони змогли організувати роботу пункту цілодобово», – розповіла представник омбудсмена.

Як повідомлялось раніше, голова Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир запевняв, що на місцевому рівні немає ресурсів для організації цілодобової роботи пунктів експрес-тестування на COVID-19 на адмінмежі з Кримом.

5 січня Кабмін своєю постановою увів безкоштовне тестування на COVID-19 для тих, хто перетинає адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом. Тоді як на займаній окупантами території люди тестуються за власні кошти. 12 січня пункти тестування відкрились на “Каланчаку” та “Чонгарі”.