Генічеській громаді передали “мобільні кейси” для надання адмінпослуг

20 Травня 2021, 18:27

20 травня обласна адміністрація передала Бериславській, Генічеській, Іванівській та Новотроїцькій територіальним громадам «мобільні кейси». Вони допоможуть маломобільним верствам населення та жителям віддалених від ЦНАПів населених пунктів отримувати якісні адмінпослуги прямо на місці, не відвідуючи ЦНАП.

За інформацією ХОДА також Центр надання адміністративних послуг Новотроїцької селищної ради отримав автомобіль «Мобільний ЦНАП» вартістю більше ніж 700 тис. грн.

Автомобіль закуплено завдяки співпраці обласної адміністрації з Програмою розвитку ООН в Україні в рамках проєкту «Посилення стійкості громад у Херсонській області», що реалізується Програмою розвитку ООН в Україні за підтримки Уряду Великої Британії наданої Посольством Великої Британії в України.

Реалізація проєкту дозволить адміністраторам ЦНАПу здійснювати виїзні прийоми жителів громади. Крім того, це вирішить питання доставки готових паспортів громадян України до відділеного робочого місця ЦНАПу в сервісній зоні на КПВВ «Чонгар» та заяв-анкет від ЦНАПу на КПВВ «Чонгар» до Новотроїцького територіального підрозділу ДМС України.

За даними начальника відділу «Центру надання адміністративних послуг» Ірини Собчишеної, ЦНАП у смт Новотроїцькому надає понад 200 адміністративних послуг, і вже за І квартал 2021 року громадянам було надано 8146 адмінпослуг.

У Генічеській міській раді інформували, що 20 травня до Генічеська завітав заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Едуард Науменко з працівниками ХОДА. Він ознайомився з реконструкцією приймального відділення КНП «Генічеська центральна лікарня» та з ходом будівництва каналізаційних очисних споруд.

Як повідомялось, в рамках реалізації Програми «U-LEAD з Європою» Генічеська міська територіальна громада отримала необхідні для зручного надання/отримання адміністративних послуг відповідні меблі та комп’ютерну техніку.