80 херсонців відмовлялись одягати захисні маски й отримали адмінпротоколи

05 Травня 2021, 12:32

За травневі свята поліцейські Херсонщини винесли громадянам 80 адміністративних постанов за відмову одягати захисні маски у встановлених законодавством місцях.
Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.
Так, за травневі свята, поліцейські винесли громадянам 80 адміністративних постанов за категоричне відмовлення одягати захисні маски в громадських спорудах, будівлях та транспорті.
Наразі цим правопорушникам загрожує штраф у розмірі від 170 до 255 гривень.

Поліція Херсонщини разом з представниками держпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування продовжує перевіряти дотримання карантинних вимог громадянами, а також суб’єктами господарювання та пасажироперевізниками, задля запобігання подальшого розповсюдження вірусу COVID-19.

За даними Нацполіції України, загалом у заходах із нагоди Великодня взяли участь понад 743 тисячі громадян. Нічні та вранішні богослужіння в Україні пройшли спокійно.

На території держави у ніч із 1 на 2 травня відбулися заходи з нагоди святкування Великодня. Загалом пасхальні богослужіння проводилися у понад 12 тисяч храмах в усіх регіонах держави.
Публічну безпеку і порядок забезпечували понад 30 тисяч поліцейських, військовослужбовців Національної гвардії України, курсантів відомчих закладів МВС та працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Зусилля правоохоронців насамперед були спрямовані на проведення профілактичної та роз’яснювальної роботи.
Тож переважна більшість громадян дотримувалася карантинних обмежень.