Жителя Херсонщини судитимуть за схему перевезень через Керченський міст

02 Квітня 2021, 17:10

Прокуратура Криму передала до суду справу щодо жителя Херсонщини, якого підозрюють в організації схеми незаконного переправлення осіб до РФ з території окупованого Криму через незаконно збудований Керченський міст.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури АР Крим та міста Севастополя.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений на власному легковому автомобілі здійснював перевезення осіб через КПВВ «Чаплинка» на територію окупованого півострова, прямуючи по незаконно збудованому Керченському мосту до Краснодарського краю. При цьому, вказаний громадянин усвідомлював, що пункти пропуску через державний кордон України на території півострова Крим не функціонують, а міст через Керченську протоку – незаконно збудований і не може бути використаним для перетину україно–російського кордону”, – йдеться у повідомленні.

Тим самим обвинуваченого звинувачують по статті переправляння осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України) в порушенні порядку в’їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію (ч. 1 ст. 332-1 КК України).

Наразі, до обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ СБУ в АР Крим.

Як повідомлялось раніше, українські прикордонники виявили водія, який перевозив пасажирів маршрутом «Донецьк-Росія-Чонгар»