Жителі Херсонщини задекларували майже 994 мільйони гривень доходів

28 Квітня 2021, 18:00

Цьогоріч громадяни Херсонщини подали до податкової служби області 28 955 декларації про майновий стан і доходи та задекларували 993,3 млн гривень доходів, отриманих минулого року.

Про це повідомили у ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі.

В цілому загальна кількість поданих декларацій у порівнянні з минулим роком збільшилася на 14 тис. декларацій. Про це повідомили спеціалісти управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.
Дохід, що перевищує один мільйон гривень, відобразили у своїх деклараціях 81 житель Херсонської області. Загальний розмір задекларованого доходу склав 400 млн гривень.
У податкових деклараціях мешканці області самостійно визначили до сплати 47,3 млн гривень податкових зобов’язань, що на 29,1 млн гривень перевищує показник минулого року. Зокрема, до бюджету надійде 42 млн гривень – податку на доходи фізичних осіб, приріст до минулого року складає 25,8 млн гривень, та 5,3 млн гривень – військового збору або на 3,4 млн більше, ніж торік.
З початку року 846 херсонців скористалися правом на одержання податкової знижки за витрати, передбачені чинним податковим законодавством, із загальною сумою до повернення з бюджету – 2,6 млн гривень.