Запуск Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини: можливості для жителів Херсонщини

30 Квітня 2021, 22:13

В Україні до Міжнародного дня Землі запустили Національну мапу пунктів прийому вторинної сировини, що дозволить жителям Херсонщини за лічені секунди знайти, додати або прибрати точки збору в будь-якому місці.

Про це під час онлайн-конференції медіа-центру IPC-Генічеськ розповіла координаторка молодіжного руху Let’s do it Ukraine в Херсонській області Юлія Тищенко.

Особливістю мапи є широка мережа відміток: спеціалізовані пункти, баки для сортування, станції. Знайти точку збору може кожен і у великому місті, і в маленькому селищі. Проєкт розроблений за підтримки Українського державного центру позашкільної освіти, Національного еколого-натуралістичного центру.
З Національною мапою пунктів прийому вторинної сировини можна ознайомитись за посилання.
Також під час заходу Юлія Тищенко розповіла, що незабаром у Херсоні відкриється перший у місті пункт з прийому потенційно небезпечного сміття.
Детальніше про це читайте в матеріалі учасника заходу, журналіста регіональної редакції Depo.Херсон В’ячеслава Гусакова за посиланням.
Захід проводився завдяки нашому спільному проєкту між Інформаційним пресцентром та міжнародною організацією Internews. Вона впроваджує «Медійну програму в Україні» за фінансування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Ця програма зміцнює українські медіа та розширює доступ до якісної інформації.