За вихідні дні поліцейські виявили на Херсонщині два факти браконьєрства

26 Квітня 2021, 17:24

В рамках відпрацювання «Нерест» водні поліцейські Херсонщини задокументували два факти незаконного вилову водних біоресурсів.

Про це повідомили в поліції Херсонської області.
Під час патрулювання на березі Джарилгацької затоки водні поліцейські затримали чоловіка, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів. У правопорушника вилучили заборонені знаряддя лову, а також водні біоресурси, серед яких були і Червонокнижні види риб.
За словами начальника сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського районного управління поліції Максима Жаркова, сума збитків, завданих державі, становить майже 20 тисяч гривень. За фактом браконьєрства відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».
Також під час подальшого патрулювання в акваторії Дніпро-Бузького лиману поліцейські виявили ще 7 браконьєрських сіток загальною довжино понад пів кілометри. З сіток дістали такі види риб, як чорноморсько-азовський прохідний оселедець та тарань, які були повернуті в природнє середовище.
Крім того, поліцейські проводять заходи по встановленню власників заборонених знарядь лову для притягнення їх до відповідальності.