В Херсонській області з’явилась нова лабораторія для ПЛР-тестування

29 Квітня 2021, 17:02

У Херсоні відкрили ще одну лабораторію, де досліджуватимуть зразки на наявність коронавірусу методом ПЛР. Розташована вона на базі Херсонського обласного онкологічного диспансеру.

Про це повідомили в Херсонській облдержадміністрації.

Лабораторія оснащена всім необхідним обладнанням, що дозволяє виконувати дослідження протягом чотирьох годин і надаватиме можливість онкологічним хворим безпечно проходити спеціалізоване лікування.

Як розповіла директор онкодиспансеру Ірина Сокур, для медичного закладу ця ПЛР лабораторія дуже важлива: «У нас в диспансері підготовлені фахівці, які відповідально та фахово можуть виконувати дані дослідження. Крім ПЛР тестів лабораторія обласного онкологічного диспансеру також може проводити дослідження і на антитіла до COVID-19, що дозволяє виявляти наявність імунітету після перенесеного коронавірусу».
На важливості відкриття ПЛР-лабораторії зазначив голова облдержадміністрації Сергій Козир, який разом із своїм заступником Андрієм Шибаєвим та головою обласної ради Олександром Самойленком завітали до онкодиспансеру та оглянули лабораторію.
«Дуже приємно, що можливостей для тестування на Херсонщині стало більше. Адже своєчасне і якісне проведення досліджень на COVID-19 завжди в пріоритеті для  облдержадміністрації. Тож, дякую всім, хто долучився до створення такого важливого для регіону лабораторного центру», – зазначив очільник Херсонщини Сергій Козир.

Це вже шоста ПЛР-лабораторія в Херсонській області, яка працює зі зразками на виявлення COVID-19. Обладнання для ПЛР-лабораторії в онкологічному диспансері було закуплене за кошти державного бюджету та позабюджетні кошти.

Окрім того, для закупівлі лабораторного обладнання виділено кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам по спеціальному фонду обласного бюджету у сумі 1 867 600 грн.

Як повідомлялось, за минулу добу на Херсонщині було провакциновано рекордну кількістю людей  – 2 930 осіб.

Нещодавно під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС вирішили вжиття додаткових заходів із запобігання поширенню СОVID-19 під час  Великодніх та травневих свят і поминальних днів.