У Новокаховській лікарні з’явився комп’ютерний томограф

30 Квітня 2021, 23:45

У рамках програми «Велике будівництво» в опорній лікарні КНП «Центральна міська лікарня міста Нова Каховка» провели реконструкцію приймального відділення екстреної медичної допомоги та встановили сучасний комп’ютерний томограф вартістю близько 12 млн грн.

Про це повідомили в обласній адмінстрації.

«Після реконструкції значно покращилися умови надання медичної допомоги для пацієнтів та умови праці для наших лікарів. Медики навіть жартома говорять, що тепер вони наче працюють в європейській клініці», – зазначив в.о. директора лікарні Ігор Гайдаманчук.

Всього вартість реконструкції приймального відділення екстреної медичної допомоги в опорній лікарні КНП «Центральна міська лікарня міста Нова Каховка» в рамках національної програми «Велике будівництво» становить 10,5 млн грн.

У приймальному відділенні екстреної медичної допомоги ЦМЛ м. Нова Каховка працює 57 лікарів, які в середньому щодня приймають 30-40 пацієнтів.
Для відділення також було придбано рентген, апарат УЗД та ФГС.

Велике будівництво – неформальна программа президента Володимира Зеленського, що включає в себе ремонт та будівництво об’єктів соціальної сфери та інфраструктури, як розпочатих раніше, так і абсолютно нових.

Про специфіку Великого будівництва на Херсонщини розповідалось у сюжеті Петра Коберника, Центр журналістських розслідувань.