У Херсоні буде пункт приймання проблемного сміття: шин, батарейок, зламаних електроприладів

30 Квітня 2021, 23:26

Перший у місті пункт з прийому потенційно небезпечного сміття відкриється у Херсоні.

Про це повідомляє кореспондент Depo.Херсон.

Як розповіла під час організованого Медіа-центром IPC-Генічеськ онлайн-обговорення координаторка молодіжного руху Let’s do it Ukraine в Херсонській області Юлія Тищенко, відкриття пункту заплановане після травневих свят, він працюватиме за адресою: Херсон, вулиця Робоча, 64-Б.

За словами Юлії Тищенко, на цьому пункті збиратиметься і потім звідти відправлятиметься на переробку потенційно небезпечне для людей і для довкілля сміття: старі шини, відпрацьовані батарейки, електроприлади, які зовсім вийшли з ладу, тощо. Пункт відкривається за участі місцевих еко-активістів та одного з херсонських підприємств.

“Деяке сміття в обмеженій кількості прийматиметься безкоштовно, а за прийом дечого доведеться заплатити, бо безпечна для довкілля переробка такого сміття – не безкоштовна послуга в усьому світі. І, до речі, у багатьох країнах вже давно люди перед купівлею певної речі думають, як вони її безпечно утилізують, коли прийде час, і тому не купують зайвого”, – каже Юлія Тищенко.

За її словами, у Херсоні вже є близько ста екологічно свідомих людей, які брали участь у акціях по збору потенційно небезпечного сміття і платили за його відправку на переробку. “Можливо, таких людей у Херсоні набагато більше, і вони просто не брали участь в екологічних акціях, але вони готові носити проблемне сміття на пункт прийому і платити невеликі гроші за його безпечну утилізацію”, – каже Тищенко.

Вона зазначила, що коли її організація брала участь у розробці Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини, то виявилося, що у Херсоні станом на даний час немає жодного пункту приймання старих шин, відпрацьованих батарейок та електронних відходів.

Нагадаємо, стало відомо, у якому місті збудують перший на Херсонщині сміттєпереробний завод.