У Генічеській громаді на COVID-19 захворіла 5-місячна дитина (відео)

15 Квітня 2021, 18:44

Леонід Торубар

За останній місяць у Генічеській громаді різко зросла захворюваність на коронавірусну хворобу. З кожним тижнем зростає захворюваність, а разом і смертність: за останні два тижні померло 9 жителів громади.

Про це повідомив директор Генічеського центру первинної медико-санітарної допомоги Леонід Торубар під час онлайн-конференції медіа-центру IPC-Генічеськ.

“Зростання захворюваності свідчить про недотримання карантинних заходів, відвідувань магазинів, громадського транспорту”, – зазначив він.

За його словами, в період з 12-го квітня в Генічеській громаді зареєстровано 42 випадки на COVID-19, серед яких у двох медиків і п’ятимісячної дитини.

Лікар нагадав жителям громади, що захистити себе та інших від інфікування допоможуть прості та корисні звички:

  • використовуйте захисні маски,
  • користуйтеся засобами дезінфекції, мийте руки,
  • тримайте дистанцію понад 1,5 метри.

«Відстань – це гарантія безпеки, заразитися майже неможливо навіть від інфікованої людини, якщо ви перебуваєте на значній відстані. Бережіть себе та своїх рідних! Лише спільними зусиллями можна призупинити розповсюдження коронавірусу, уникнути смертей і ускладнень від нього та продовжити жити нормальним активним життям», – закликав Леонід Торубар.

За даними Херсонської обласної адміністрації, Генічеська громада залишаються серед антилідерів захворюваності на коронавірус. Показник захворюваності на COVID-19 по Херсонській області становить 344 випадки на 100 тис. населення. У Генічеській громаді: 404 випадки на 100 тис. населення.

За офіційними даними, за минулу добу в області виявили 324 нових лабораторно підтверджених випадки захворювання на COVID-19, з яких 130 чоловіків і 194 жінок. З них 13 дітей та 11 медичних працівників.

Тож наразі в області 28 015 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус.
З них:
🔸22 466 людей побороли недуг;
🔸4 724 людини інфіковані COVID-19;
🔸825 людей померли.