Тероризували і залякували місцеве населення, – на Херсонщині СБУ заблокувала злочинців, яких координували «злодії у законі» з РФ

23 Квітня 2021, 08:38

Служба безпеки України заблокувала на Херсонщині діяльність організованого злочинного угруповання. За координації «злодіїв у законі» з РФ його учасники тероризували і залякували місцеве населення.

Про це повідомили в СБУ.

У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що зловмисники пошири кримінальний вплив на суспільне життя регіону. Ключовим «доходом» угруповання була реалізація наркотиків, у тому числі до виправних колоній. Зловмисники формували для ув’язнених так званий «общак» у середньому 300 тис. грн на місяць. Очолював ОЗУ відповідно до кримінального жаргону «смотрящий за регіоном» від кримінальних кіл.

Правоохоронці провели низку обшуків в учасників угруповання, у тому числі у «смотрящего». У ході слідчих дій вилучено беззаперечні докази протиправної діяльності.

Двох зловмисників викрито під час передачі наркотиків до виправної колонії. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозри у скоєнні злочину.

Операція проводилась спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом прокуратури і за сприяння оперативного блоку Херсонського слідчого ізолятора.

Начальник Головного управління Національної поліції в Херсонській області Олександр Проскудін повідомив, що під час обшуків у камерах та за місцем мешкання фігурантів кримінального провадження виявлено та вилучено наркотичні засоби та посуд для їх виготовлення; шприци; мобільні телефони; грошові кошти й банківські картки; журнали з обліком “бухгалтерії” та інше.

Тривають слідчі дії.
Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст. 255-1 ККУ “Встановлення та поширення злочинного впливу” та за ч. 2 ст. 307 ККУ “Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів”.