Поліцейські знайшли у генічанина бойову гранату

15 Квітня 2021, 15:44

Поліцейські вилучили у жителя Генічеська бойову гранату.

Про це повідомили в поліції Херсонської області.

Під час санкціонованого обшуку в будинку 38-річного жителя Генічеська поліцейські районного підрозділу вилучили корпус гранати РГД-5 та запал до неї.
Підозрюваний вже був судимий за наркозлочини. Нині у рамках досудового розслідування поліцейські встановлюють походження гранати та мету її зберігання.
Небезпечні предмети вилучили та направили на дослідження. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
За інформацією відділу комунікації обласної поліції, нещодавно в Херсоні поліцейські виявили схрон зброї і набоїв у квартирі місцевого жителя: чотири пістолети, майже 500 набоїв різного калібру, порох у зіп-пакетах, магазини до пістолетів, чотири сигнальні ракети та ножі.

Власник квартири пояснив, що усе придбав через інтернет і зберігав без певної мети. Наразі перевіряються зв’язки чоловіка та встановлюється походження небезпечних предметів, усе вилучене направлено на експертизу.
Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.