На Великдень на Херсонщині посилять карантинні обмеження

29 Квітня 2021, 08:12

На Херсонщині під час Великодніх та травневих свят і поминальних днів запровадять додаткові заходи із запобігання поширенню СОVID-19.

Відповідне рішення ухвалила регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Так, під час святкування Великодніх свят буде забезпечено контроль щодо:
– здійснення температурного скринінгу тих, хто братиме участь у богослужіннях;
– наявності захисних масок, які закривають рот та ніс у вірян, зокрема на вулиці, біля та у храмах;
– дотримання дистанції між людьми не менш як 1,5 метра;
– перебування у храмах людей у кількості, що не перевищує однієї особи на 4 квадратні метри;
– забезпечення повітряного обміну всередині приміщень храмів;
– збільшення кількості освячень і зменшення їх тривалості, а також допуску обмеженої кількості людей до приміщень церков.

Крім того, органи місцевого самоврядування спільно з ГУ Національної поліції в області забезпечать контроль за недопущенням вживання спиртних напоїв на кладовищах та в інших місцях поховань під час поминальних днів.

У місцях масового відпочинку (біля водоймищ, у лісосмугах тощо) на період Великодніх та травневих свят також буде здійснено патрулювання.

Нагадаємо, в цьому році на свято Воскресіння Христове українці отримають чотириденний вікенд.

Свято Великодня у 2021 році у православних вірян припадає на 2 травня, а 1 травня в Україні відзначають Міжнародний день праці. Обидва свята є державними і випали на вихідні дні.

Згідно зі статтею 67 КЗпП, у разі, коли офіційне свято збігається з вихідним, вихідний день переноситься на наступний після святкового.

Таким чином, українці отримають 4 вихідних – з 1 по 4 травня (вихідний суботи, на який потрапляє Міжнародний день праці, переноситься на понеділок 3 травня, а вихідний неділі, на який випадає Великдень – на вівторок 4 травня).

Крім того, у неділю, 9 травня, в Україні відзначають державне свято День Перемоги. Воно також передбачає перенесення вихідного дня на 10 травня.

Всього у травні буде 18 робочих днів і 13 вихідних і святкових.