На Херсонщині за підтримки ПРООН реалізується унікальний для України проєкт

29 Квітня 2021, 14:39

На Херсонщині за підтримки ПРООН реалізується унікальний для України проєкт з переоснащення радіологічного відділення Херсонського обласного онкологічного диспансеру. Завдяки цьому медзаклад стане першим в Україні, в якому для лікування онкохворих застосовуватимуть технологією планування і метод брахітерапії.

Про це йшлося під час візиту представників надзвичайної кредитної програми для відновлення України у Херсонську область.

Керівник проєкту НКПВУ ПРООН Ігор Кістеньов-Кавказький відмітив, що його реалізацію однозначно буде завершено у встановлені терміни.

“Уже до кінця червня буде встановлено обладнання, далі медзаклад має отримати всі необхідні ліцензії. Уже на початку листопада модернізоване радіологічне відділення зможе приймати пацієнтів”, – розповів Ігор Кістеньов-Кавказький.

У свою чергу очільник Херсонщини Сергій Козир зазначив, що обласна влада готова працювати над спільною реалізацією важливих проєктів, що стосуються подальшого розвитку Херсонщини.

Зокрема, для участі в конкурсному відборі планується подавати такі проєктні пропозиції:

  • реконструкція будівель Херсонського обласного онкодиспансеру;

  • будівництво обласного Палацу спорту в Херсоні;

  • будівництво Центру Олімпійських видів спорту “Н2О Нова Каховка”;

  • будівництво ЗОШ № 23 та спорткомплексу із басейном для ДЮСШ № 6 в Таврійському мікрорайоні;

  • реконструкція периметрової огорожі аеропорту “Херсон”;

  • реконструкція очисних споруд м. Берислав.

Ігор Кістеньов-Кавказький анонсував другу фазу проєкту НКПВУ, в якому зможе взяти участь 10 областей України, серед них й Херсонщина. Загалом на реалізацію проєктів буде виділено близько 340 млн євро. Орієнтовно вже в липні Міністерство регіонального розвитку оголосить конкурсний відбір.