На Херсонщині СБУ проводить комплекс перевірочних антитерористичних заходів

27 Квітня 2021, 20:26

Фото IPC-Генічеськ

Управління Служби безпеки України в Херсонській області проводить комплекс перевірочних антитерористичних заходів на об’єктах можливих терористичних посягань.

Про йдеться у повідомленні управління у Фейсбуці.

Проводяться упереджувальні заходи, спрямовані на недопущення диверсійно-терористичних проявів у прикордонних районах Херсонщини.

До заходів залучені підрозділи Служби безпеки України, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Збройних сил України, Державної прикордонної служби України, військової служби правопорядку, а також органи виконавчої влади та місцевого самоврядування.
Відпрацювання необхідних завдань здійснюється на територіях важливих державних об’єктів, об’єктів підвищеної небезпеки, транспортної системи, стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури, військових об’єктів, особливо важливих об’єктів електроенергетики.
Управління Служби безпеки України в Херсонській області просить громадян інформувати правоохоронців за номерами телефонів
(0552) 42-21-29 – чергова частина
(097) 131-24-71 – телефон довіри
у випадку:
• прибуття та перебування підозрілих осіб, які виявляють підвищений інтерес до військових об’єктів, будівель органів державної влади, об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей;
• появи підозрілих транспортних засобів чи безпілотних літальних апаратів поблизу стратегічних об’єктів;
• виявлення підозрілих предметів чи засобів ураження;
• отримання інформації про наміри здійснення терористичної і диверсійної діяльності або інших протиправних дій.
Під час робочої поїздки Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації на адміністративній межі з окупованим Кримом, а також у Херсонській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській та Донецькій областях. За результатами наради Зеленський доручив секретареві РНБО підготувати найближчим часом засідання Ради національної безпеки і оборони.
Служба безпеки України проводить у Херсонській області масштабні багатоетапні антитерористичні навчання. Під час тренувальних заходів особлива увага приділяється морській прибережній зоні регіону, а також адмінмежі з тимчасово окупованою територією АР Крим.