На Херсонщині провели акцію з протидії домашньому насильству «Попередимо небезпеку»

30 Квітня 2021, 23:39

В центрі Херсона поліцейські провели інформаційну акцію з протидії домашньому насильству «Попередимо небезпеку». Правоохоронці інформували людей, що робити та куди звертатися у випадках домашнього насильства.

Про це повідомили в поліції Херсонської області.

“Ми спеціально ініціювали таку акцію, щоб закликати людей не лише не замовчувати випадки домашнього насильства, а поінформувати їх, куди можна звернутися по допомогу. Адже багато з них не знають, які саме служби займаються цим питанням, що за вчинення домашнього насильства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність, – зазначив ініціатор акції – заступник начальника Управління превентивної діяльності поліції Херсонської області Ярослав Шанько.

За даними Херсонського главку поліції, з початку року в Херсоні працівники сектору протидії домашньому насильству ГУНП відреагували на 615викликів щодо домашнього насильства, склали 311 адміністративних протоколів на кривдників, винесли їм 176 термінових заборонних приписів.
Майже щотижня до працівників поліції по допомогу звертаються потерпілі жінки з маленькими дітьми, які не мають прихистку і не можуть залишатися жити разом з кривдниками. Таких жінок поміщають у Кризовий центр для жертв домашнього насильства.