Херсонським школярам презентують онлайн-лекції про туристичні локації області (відео)

03 Квітня 2021, 15:27

У школах Херсонщини презентують онлайн-лекції про відомі туристичні місця області – Олешківські піски, біосферний заповідник «Асканія Нова» та Херсонські плавні.

Як розповіли в обласній адміністрації, відеоматеріали створені в рамках туристично-контентного проєкту “TripMustGoOn”.

Відповідні домовленності були досягнуті з управліннями освіти Херсонської ОДА та Херсонської міської ради. Онлайн-лекції також поширються в туристичних інформаційних центрах, туристичних компаніях і агентствах; серед туристів і місцевих мешканців.

Громадська організація «Центр живої історії «Олешшя» у складі Регіональної Туристичної Організації “Туризм Херсона”, у партнерстві з управлінням туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації, з грудня по березень працювала над створенням унікального контенту трьома мовами про туристичні можливості та локації Херсонської області у міжсезоння.

Протягом періоду реалізації проєкту

  • створено текстові, фото- та відеоматеріали для локацій, що можуть бути цікавими для туристів не тільки у літній період. Термальні джерела (село Облої, Арабатська стрілка), зимові маршрути на байдарках, Станіславські кручі взимку, Олешківські піски та ліс узимку та інше, які вже доступні до перегляду на сайті проєкту tripmustgoon.com.
  • з використанням інфографіки, анімації та записаних раніше відеоматеріалів створено онлайн-лекції про найпривабливіші місця Херсонської області – Олешківські піски, Біосферний заповідник «Асканія Нова» та Херсонські плавні. З усіма лекціями можна ознайомитись на сайті tripmustgoon.com та на YouTube-каналі проєкту https://cutt.ly/1cgQN43.

Організатори закликають всіх зацікавлених у розвитку туристичного потенціалу регіону до використання створеного контенту, поширення його у соціальних мережах, туристичних сайтах, тощо, для того, щоб більше людей дізналися про найпривабливіші місця Херсонської області.

Як повідомялось раніше, туристичні локації Генічеська та Арабатської Стрілки також привернули увагу розробників промоконтенту про зимовий відпочинок на Херсонщині.

Проєкт TripMustGoOn реалізується ГО «Центр живої історії «Олешшя», яка є співзасновником Регіональної туристичної організації «Туризм Херсона» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Як повідомллялось, влітку 2020 року у рамках проєкту було успішно створено “теплий контент” для порталу tripmustgoon.com, Telegram- та Facebook-боти з інформацією для туристів, проведено конкурс сувенірів і створено виставку, яка зараз подорожує регіоном.

В рамках проєкту також реалізована акція “Кавуни-посли Херсонщини”: було розміщено понад 200 тисяч наліпок з унікальними QR-кодами на херсонських кавунах, відсканувавши які жителі інших областей України дізнавалися про туристичні принади області.