Херсонське відділення АМУ консультує Генічеську міськраду про організацію роботи на території ліквідованих рад

16 Квітня 2021, 10:18

У Генічеську відбулась виїзна консультація Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України для представників Генічеської міської ради за участю регіональних консультантів АМУ, які працюють у рамках проєкту “Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні” ПУЛЬС.

Про це повідомили в Херсонському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Під час консультації розглянули актуальні питання, що виникають під час роботи органів місцевого самоврядування.

Як розповіли у міськраді, на зустрічі обговорювали процес ліквідації сільських та селищних рад, процедура інвентаризації та передачі майна, організація роботи на території колишніх рад, також розглядалися питання щодо розвитку освіти та вирішення нагальних проблем соціального захисту незахищених верств населення громади.

Як повідомлялось, після виборів 25 жовтня минулого року всі населені пункти Генічеського району в його старих межах увійшли до Генічеської міської територіальної громади, сільські, селищні ради були ліквідовані.

За інформацією місцевого видання “Новий візит”, у Генічеській громаді продовжують відключати від електропостачання будівлі колишніх сільрад. 13 квітня відключили об’єкти в селах Азовське та Олексіївка і в смт Новоолексіївка. 14 квітня, без електроенергії залишили адмінбудівля в Стрілковому, Щасливцеве, Червоному і Новодмитрівці. Також планувалось від’єднати від електромережі об’єкти в Сокологірному, Новогригорівці, Стокопанях і Рикове.