Біля адмінмежі з Кримом тривають навчання підрозділів протиповітряної оборони

23 Квітня 2021, 17:05

У Херсонській області тривають навчання підрозділів протиповітряної оборони, що несуть бойову службу на межі з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Про це повідомили в службі зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.

За словами командувача об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, бойові обслуги зенітно-ракетних комплексів та розрахунки зенітних установок під час тактико-спеціальних навчань намагаються уникати шаблонності та діяти непередбачувано для умовного противника. Але, разом із тим, усі заходи бойової підготовки відпрацьовуються в умовах максимально наближених до бойових.

Цього разу підрозділи здійснили марш у визначений район, розгортання комплексів, пошук і умовне знищення повітряних цілей.
Захід мав на меті вдосконалити вишкіл екіпажів і розрахунків, а також майстерність володіння тактичними прийомами ведення протиповітряного бою.
Як повідомлялось, Служба безпеки України проводить у Херсонській області масштабні багатоетапні антитерористичні навчання. Під час тренувальних заходів особлива увага приділяється морській прибережній зоні регіону, а також адмінмежі з тимчасово окупованою територією АР Крим.