Стало відомо, кого уряд схвалив на посаду голови Генічеської РДА

07 Квітня 2021, 17:12

Уряд схвалив призначення колишнього начальника обласної податкової інспекції Сергія Олефіренка головою Генічеської районної державної адміністрації.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді України Василь Мокан 7 квітня.

“На сьогоднішньому засіданні Кабміну в переліку кадрових питань не було проектів рішень стосовно призначень чи звільнень у центральних органах виконавчої влади, чи погоджень на рівні ОДА. В той же час, урядовці проголосували за звільнення 8-х голів РДА у Житомирській області, а також призначення двох голів РДА – по одному в Кіровоградській та Херсонській областях”, – зазначив він.

Інформація підтверджується і на Telegram-каналі народного депутата України Олексія Гончаренка.

При цьому президент України Володимир Зеленський поки що не призначив Олефіренка головою Генічеської РДА: відповідне розпорядження на офіційному інтернет-представництві президента відсутнє.

Згідно законодавства, голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду президентом України за поданням Кабінету міністрів України на строк повноважень президента України.

Раніше Сергій Олефіренко займав посаду заступника начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Згідно декларації, Сергій Олефіренко заробив в минулому році більше 300 тисяч гривень, зберігає 250 тисяч готівкою. Його дружина, Олена, є співвласницею  ТОВ “АЗОВСЬКИЙ ПАРУС”.

З 2013 року працював начальником Херсонського управління Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі. А до призначення на цю посаду працював начальником Генічеської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів.

На виборах 2015 року Олефіренко був зареєстрований кандидатом у депутати Херсонської міської ради від партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”.

Дружина Сергія Олефіренка – Олена – фігурувала в матеріалі “Володарі пляжів Арабатки. Стрілкове” Центру журналістських розслідувань як одна з власниць фірми «Азовський парус», що отримала п’ять гектарів на Арабатській Стрілці.

Раніше посаду голови Генічеської РДА обіймав Андрій Онищенко, який був звільнений президентом у зв’язку з реорганізацією установи.

Згідно з новою схемою районування областей на території Херсонської області утворюються замість вісімнадцяти п’ять районів: Бериславський, Генічеський, Каховський, Скадовський, Херсонський.

До складу укрупненого Генічеського району увійшли Генічеська міська, Новотроїцька, Нижньосірогозька, Іванівська селищні територіальні громади. Районні адміністрації ліквідованих районів були реорганізовані.