Невідомі знов намагалися вивезти аеродромні плити, на які претендував Сейтумер Німетуллаєв

12 Квітня 2021, 23:25

У селі Атамань (раніше підпорядкованому Чонгарській сільській раді) невідомі знову намагалися вивезти аеродромні плити, на які претендував біглий до Криму екс-голова Генічеської РДА Сейтумер Німетуллаєв.

Про це розповіла екс-голова Чонгарської сільради Галина Коваль.

Вона повідомила про подію у правоохоронні органи, невідомі так і не змогли вивезти плити.

“Сьогодні 12 квітня 2021 року в селі Атамань невідомими особами знову була спроба викрадення аеродромних плит з колишньої тракторної бригади. Я визвала поліцію, попередила громадське формування Аскер про чергове зазіхання на безхазяйне майно. На сьогоднішній день нам вдалося припинити крадіжку. Повідомляю, що крадіжки почалися з 2016 року. Ми з Аскером зберегли це майно. Що буде далі, побачим. Раніше ми підрахували, що саме цих плит хватить на дорогу до Атамань від вулиці Гагаріна в селі Чонгар”, – написала Галина Коваль у Фейсбуці.

Як повідомлялось, 17 квітня 2019 року в громадському формуванні “Аскер” заявили, що адвокат біглого до Криму екс-глави Генічеської райдержадміністрації Сейтумера Німетуллаєва Михайло Величко зробив спробу вивезти майно з підприємства, що нібито належить його клієнту. Залізо намагалися вивезти с території підприємства за селом Чонгар, а бетонні плити – з села Атамань.

У січні минулого року торговельно-мотельний комплекс у режимній зоні на в’їзді до окупованого Криму зі спорудами та плитами було взято на облік безхазяйного нерухомого майна. 

Активісти громадського формування “Аскер” протидіяли вивозу залізобетонних плит, які опинилися біля КПВВ “Чонгар”. За спробу вивозу плит, вчинену в присутності адвоката біглого до Криму екс-очільника Генічеської РДА Сейтумера Німетуллаєва Михайла Величка, було відкрите кримінальне провадження за статтею про самоправство.

Цими плитами було вкрите дорожнє покриття біля готелю “Чонгар”. У 2014 році територія перейшла під контроль прикордонників. У рамках реконструкції КПВВ «Чонгар» плити були демонтовані та залишені біля контрольного пункту.

Нагадаємо:

  • У жовтні 2014 року Німеттулаев був оголошений в розшук правоохоронцями за підозрою в організації відправки до Києва загонів «тітушок» під час Майдану, а також у зловживанні службовим становищем.
  • У березні 2016 року прокуратура Херсонської області повідомила про другу підозру екс-главі Генічеської РДА – в скоєнні злочину, передбаченого ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Слідчими органами було встановлено, що в серпні 2014 року Сейтумер Німетуллаєв, перебуваючи на території тимчасово окупованого Криму, закликав людей «до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також поширював відповідні матеріали».
  • Зараз Німеттулаев живе в Криму і очолює громадську організацію «Кирим Бірліги», яка співпрацює з окупаційною «владою».
  • Кримінальне провадженні стосовно Німетуллаєва розглядається в Подільському районному суді Києва.
  • У 2017 році розслідування Центру журналістських розслідуваньвстановило, що бізнес Німетуллаєва майже не постраждав після його втечі до Криму. Він до цих пір отримує доходи від підприємств на Херсонщині і навіть в Києві. У володінні його сім’ї тисячі гектарів орної землі, бази відпочинку, автомобільний бізнес. Детальніше про це читайте в матеріалі VIP-диверсант.