Жінки, які потерпають від домашнього насильства, зможуть отримати прихисток у Нижньосірогозькій громаді

30 Березня 2021, 20:09

У Нижньосірогозькій селищній територіальній громаді відкрили Центр надання соціальних послуг. У центрі створили три відділення, планують облаштувати приміщення тимчасового перебування дітей, вилучених з сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах та для жінок, які не мають житла або стали жертвою сімейного насильства.

За даними Херсонської обладміністрації, центр включає й відділення надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання громадян та соціально-психологічної реабілітації дітей, яке знаходиться в селі Першопокровка.

Наразі на постійній основі там проживають 10 самотніх людей похилого віку. Планується облаштувати й кімнати для тимчасового перебування дітей, вилучених з сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах та для жінок, які не мають житла або стали жертвою сімейного насильства.

У закладі створено три відділення, які щодня надаватимуть 12 послуг для 40 осіб. Для цього створено всі умови: здійснено поточний ремонт, придбано нові меблі, техніку та облаштовано робочі місця.

Окрім цього, 22 працівники центру надаватимуть соціальні послуги самотнім жителям громади, які потребують сторонньої допомоги, а це понад 200 осіб. Тому під час відкриття Центру соціальним працівникам вручили 22 велосипеди, придбаних за кошти громади.

Як повідомлялось, нещодавно Асканійська  селищна рада Херсонської області в рамках програми «U-LEAD з Європою» отримала меблі і обладнання, необхідні для модернізації центру адмінпослуг.