Верховна Рада позбавила міського голову Херсона Ігоря Колихаєва мандата народного депутата

31 Березня 2021, 09:05

Ілюстративний колаж: "IPC-Херсон".

Верховна рада України достроково припинила повноваження народного депутата Ігоря Колихаєва, якого на виборах минулого року обрали міським головою Херсона.

Відповідну постанову народні обранці ухвалили 30 березня.

Також Верховна Рада припинила повноваження нардепа Олександра Скичка, якого президент призначив головою Черкаської обласної адміністрації. Тепер Центральна виборча комісія має призначити довибори на відповідних виборчих округах.

Ігор Колихаєв переміг в другому турі виборів міського голови Херсона з результатом 63,59% та відривом від конкурента у майже 16 тисяч голосів.

Заяву про складання з себе повноважень Колихаєв подав ще 19 листопада 2020 року після його обрання міським головою Херсона. За інформацією руху ЧЕСНО, з того часу він не отримував зарплату народного депутата.

Відтак дострокові вибори на одномандатному виборчому окрузі №184 (місто Нова Каховка, а також Бериславський, Великолепетиський, Великоолександрівський, Високопільський, Горностаївський і Нововоронцовський райони) мають провести восени поточного року.

У свою чергу, екс-нардеп Ігор Колихаєв відзвітував у Фейсбуці про виконану роботу.

Раніше в партії “Слуга народу” неофіційно підтвердили руху ЧЕСНО, що дійсно не поспішали з довиборами у 184-му окрузі. Ймовірно, це пов’язано з відсутністю в партії влади гідного кандидата станом на цей час. Таким чином, виборці округу №184 з політичних мотивів тривалий час залишалися без представника їхніх інтересів у Верховній Раді.

Попри те, що проміжні вибори у 184-му окрузі Центрвиборчком ще не оголосив, про свою участь у них уже заявили: від “Опозиційної платформи — За життя” — перший заступник голови Херсонської облради Єгор Устинов, від “Нам тут жити!” — заступник голови облради Геннадій Лагута.

Про правову колізію, як обраний Херсонським міським головою Ігор Колихаєв залишався народним депутатом дивіться у сюжеті: