В селі Петрівка Генічеського району зафіксовано спалах коронавірусу

15 Березня 2021, 20:51

У селі Петрівка Генічеського району зафіксовано локальний спалах захворювання на COVID-19.

Про це під час брифінгу  сьогодні повідомив заступник голови ХОДА Вадим Чабан.

“Протягом минулого тижня ми відмічаємо локальні зростання захворювання на COVID-19. Таке зростання ми бачимо в Генічеському районі, в селі Петрівка. Я просив би сприяти керівництво ОТГ та РДА в розслідуванні, бо є велика підозра, що цей спалах завезений.

Тобто, скоріш за все, це викликанно прибуттям сезонних сільгосппрацівників, або родичів з Західної України. Тому я прошу провести розслідування якомога швидше, щоб ми змогли унеможливити розповсюдження цього спалаху”, – розповів Чабан.

Також він додав, що через два тижні на Херсонщині очікується зростання захворювання на COVID-19, а тому зараз слід зосередитися на проведенні кампанії з вакцинації й дотриманні протиепідеміологічних заходів, адже це єдині дієві методи боротьби з коронавірусом.

Звернувся до керівників органів місцевого самоврядування перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій:

“Ви бачите, що зараз ситуація достатньо серйозна. Тому слід підійти максимально серйозно до цього питання – це робота COVID-патрулів, виконання протиепідеміологічних заходів та проведення вакцинації. Пам’ятайте, що від нашої роботи сьогодні залежить життя та здоров’я жителів області”.

Хоча за минулу добу в Генічеського районі зафіксованно лише один новий випадок хвороби, ще 12 березня це показники перевищювали 20 осіб.