В минулому році на курортах Херсонщини загинуло 33 відпочивальника

15 Березня 2021, 20:40

Минулого року на Херсонщині загинуло понад 30 туристів. Представники ДСНС пов’язують це з тим, що з часом в області зменшується кількість пристосованих для купання міст.

Про це під час брифінгу в ХОДА розповів  заступник начальник  Головного управління ДСНС у Херсонській області Юрій Гатілов.

“Так, у 2018 році їх було 226  місць, у 2019 році – 127  місць, а торік  – лише 119 місць. На жаль така статистика призводить до збільшення загибелі людей у заборонених та не пристосованих для купання місцях. Торік таких випадків було 33, з них 4 – дитини”, – зазначив Гатілов.

Відтак, вже до 1 квітня всім органам місцевого самоврядування потрібно визначити земельні ділянки та водний простір  для організації пляжів, провести їх обстеження та отримати необхідні документи для функціонування визначених місць.

Також пріоритетним завданням залишається  створення  рятувальних постів (у кількості відповідно до визначених пляжів та водних об’єктів) та забезпечити їх належне функціонування відповідно до Правил охорони життя людей на водних об’єктах України.

За словами  начальника управління туризму та курортів ОДА Миколи Шаповала, необхідною умовою рятування людей та попередження загибелі на водних об’єктах є забезпечення створення та функціонування комунальних аварійно-рятувальні служб, яка створена тільки в с. Щасливцеве, Генічеського району. Також значної уваги потребує створення інклюзивного простору в курортно-рекреаційних зонах області  для людей з особливими потребами.