Українські ударні безпілотники провели навчання на кордоні за Херсонщиною

27 Березня 2021, 15:11

Безпілотні ударні літальні апарати Bayraktar TB2 здійснили польоти з материкової частини України до острова Тендрівська коса, який знаходиться в Чорному морі. Дрони відпрацьовували різноманітні навчальні завдання із маневрування.

Про це повідомляють в АрміяІнформ. 

До слова, на острові Тендрівська коса розташований військово-морський полігон. Цей полігон є багатофункціональним, на ньому тренуються і підвищують боєготовність різні підрозділи Військово-Морських Сил. Наприклад, проходять тренування з висадки морського десанту на необладнане узбережжя, катерні тактичні групи виконують артилерійські стрільби по берегових цілях. Крім того, на полігоні нещодавно відпрацьовували випробування бронетранспортера БТР-4, який спеціально адаптований для морської піхоти й планують прийняти на озброєння.

Нагадаємо, що цього року ВМС України отримають комплекс безпілотних апаратів Bayraktar TB2 із покращеними характеристиками, наприклад, збільшеною дальністю польоту, які будуть діяти в інтересах Військово-Морських Сил як на суходолі, так і на морі.

Що цікаво, нещодавно Туреччина задіяла свої ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2 проти морських цілей на навчаннях Mavi Vatan-2021. Безпілотник вперше вразив надводну ціль високоточним боєприпасом. Навчання відбувалися у східній частині Середземного моря. Bayraktar TB2 використовував ракету MAM-L із лазерним наведенням, розроблену і вироблену в Туреччині. Ціль перебувала поблизу берегової лінії, між невеликими островами.