У проєкті “Південне узбережжя України: від дослідження до розвитку” звітують про виконану роботу (відео)

02 Березня 2021, 17:14

У проєкті “Південне узбережжя України: від дослідження до розвитку” представили тизер фільму про заходи проєкту, як створювались концепції реновації територій міст Генічеськ та Скадовськ.

“С гордістю представляємо вам тизер нашого фільму – про те “як це було”, як створювались концепції реновації територій міст Генічеськ та Скадовськ, у рамках проекту “Південне узбережжя України: від дослідження до розвитку”, що реалізується ініціативною групою “AMA group” та ГО Urban Re-Public за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Цією публікацією ми продовжуємо публічне звітування про виконану роботу, приєднуйтесь до наших груп”, – йдеться на Фейсбук-сторінці Urban Re-Public.
Автор відео Li Biletska, – зазначається в повідомленні.

Під час проєкту команди молодих архітекторів з Києва, Харкова, Дніпра та Одеси, експерти, представники громад та органів влади Скадовська та Генічеська разом вибудовували бачення шляхів розвитку приморських міст Херсонської області.

У Генічеську та Скадовську працювало по три команди. У Генічеську запропонували наступні концепції.

Команда мікрорайон «Мости» запропонувала провести реновацію територій, прилеглих до залізного мосту вздовж старої залізниці, яка вела в порт.

Друга команда представила проєкт термальний курорт Генічеська. Ідея проекту полягає у відновлені затампованого термального джерела в північній частині міста неподалік морського узбережжя на території недіючого промислового підприємства.

І третя команда сконцентрувалась на ідеї «колективного егоїзму». За експериментальну ділянку трансформації території узбережжя обрано прибережну частину міста вздовж всього Кам’яного пляжу до Генічеського маяку.

Також у лютому в рамках проєкту проходив онлайн-семінар “Генічеськ-Скадовськ-2030”.

Детальніше про онлайн-семінар та інші активності проєкту можна дізнатися у Фейсбук-групах

Скадовськ:

https://www.facebook.com/groups/courbanskad2030/

Генічеськ:

https://www.facebook.com/groups/courbangenichesk2030/

Як повідомлялось, міста Генічеськ і Скадовськ обрані для реалізації проєкту «Південне узбережжя України: від дослідження до розвитку». У Генічеську й Скадовську провели зустрічі з мерами й активістами, проводи польові дослідження, презентації. Завдання проєкту – дослідження урбаністичного потенціалу цих міст, переосмислення їхнього розвитку та дотичних до них територій та розробка альтернативних сценаріїв просторових трансформацій, які дадуть поштовх до якісних екологічних, соціально-економічних і соціально-культурних змін.

Про співпрацю Генічеська з Проєктом «Південне узбережжя України: від дослідження до розвитку» також йшлося під час онлайн-конференції медіа-центру IPC-Генічеськ.